EVENTY
Zorganizujemy Twój event
W restauracji El Botellón wierzymy, że życie to nie tylko zwykłe dni, ale również wyjątkowe chwile, które warto celebrować w niepowtarzalny sposób. Urodziny, eventy firmowe, komunie spotkania z przyjaciółmi, imprezy rodzinne – to nasza specjalność!
W restauracji El Botellón wierzymy, że życie to nie tylko zwykłe dni, ale również wyjątkowe chwile, które warto celebrować w niepowtarzalny sposób. Urodziny, eventy firmowe, komunie spotkania z przyjaciółmi, imprezy rodzinne - to nasza specjalność!
Nasze menu dla grup zostało starannie opracowane, aby sprostać różnorodnym preferencjom smakowym i dietetycznym naszych gości. Oferujemy szeroki wybór dań, aby zaspokoić gusta każdego gościa.
Eventy Solec
TAPAS SERWOWANE W ŚRODEK STOŁU
Na zimno
- Hiszpańskie wędliny (chorizo sarta, chorizo picante, Serrano)
- Sery iberyjskie (kozi i mieszany)
- Bagietka z oliwą
- Selekcja oliwek El Botellón
Na ciepło
- Krążki kalmarów w panko z sosem aioli limonkowym
- Chrupiące ziemniaczki sosem aioli i sosem brava
- Krokiety beszamelowe z chorizo
- Papryczki Padrón z solą morską
- Quesadilla (tortilla pszenna) z kurczakiem, serem, warzywami i sosem romesco
- Nachosy z sosem serowym oraz guacamole
Woda gazowana / niegazowana bez limitu w cenie.
Do Ceny należy Doliczyć 8% VAT.
- PINCHOS – Mini canapes z hiszpańskich produktów
– Jamón Serrano / pomarańcza / oliwka
– Gordal / sałata rzymska / sos brava
– Chorizo / papryka grillowana / sos
– Botellón Krewetka / cukinia / limonka / sezam / sos aioli limonkowy
– Kozi ser / konfitura z czerwonej cebuli / sos aioli - Empanadas – argentyńskie pierogi z rożnymi farszami (smash burger, szynka & ser, wołowina, margherita)
- Chrupiące ziemniaczki sosem aioli i sosem brava
- Krokiety beszamelowe z chorizo
- Chorizo duszone w cydrze
- Kaszanka iberyjska – z kozim serem i konfiturą z czerwonej cebuli
- Mix sałat z krewetkami , świeżym mango i pesto bazyliowym
- Paella de marisco – Hiszpańskie tradycyjne danie na bazie ryżu, szafranu z krewetkami, małżami Cozze, kalmarami
- Paella de verduras – ryż z sezonowymi warzywami na bulionie z szafranem
- Churros z czekoladą
- Sernik baskijski
Woda gazowana / niegazowana bez limitu w cenie.
Do Ceny należy Doliczyć 8% VAT.
- Hiszpańskie wędliny (chorizo sarta, chorizo picante, Serrano)
- Sery iberyjskie (kozi i mieszany)
- Bagietka z oliwą
- Selekcja oliwek El Botellón
- PINCHOS – Mini kanapeczki na bazie hiszpańskich produktów:
– Jamón Serrano / pomarańcza / oliwka
– Gordal / sałata rzymska / sos brava
– Chorizo / papryka grillowana / sos botellón
– Krewetka / cukinia / limonka / sezam / sos aioli limonkowy
– Kozi ser / konfitura z czerwonej cebuli / sos aioli - Tatar wołowy
- Krążki kalmarów w panko z sosem aioli limonkowym
- Krokiety beszamelowe z chorizo
- Papryczki Padrón z solą morsk
- Żebro wołowe w sosie demi glace z puree ziemniaczanym
- Polędwica z dorsza, groszek cukrowy, grillowany por, pieczone ziemniaki
- Kotleciki z cieciorki, kalafior romanesco, marchewki kolorowe, topinambur, dziki brokuł w emulsji maślanej, purre z batata, oliwa szczypiorkowa, chips z jarmużu, sezam
- Churros z czekoladą
- Sernik baskijski
Woda gazowana / niegazowana bez limitu w cenie.
Do Ceny należy Doliczyć 8% VAT.
TAPAS SERWOWANE W ŚRODEK STOŁU
- Tatar wołowy
- Tiradito z tuńczyka – tuńczyk marynowany w ponzu truflowym z gruszką, majonezem kafirowym
- Burrata na kolorowych pomidorach z pesto bazyliowym
- Krewetki w cieście Kataifi na guacamole z sosem mango-chilli
- Empanadas – argentyńskie pierogi z rożnymi farszami
(smash burger, szynka & ser, wołowina, margarita) - Chrupiące ziemniaczki z sosem aioli i sosem brava
- Krokiety beszamelowe z chorizo
- Chorizo duszone w cydrze, bagietka
- Krążki kalmarów w panko z sosem aioli limonkowym
- Papryczki Padrón z solą morską
- Smażony bakłażan podawany z miodem gryczanym
- Mix sałat z krewetkami, świeżym mango i pesto bazyliowy
DANIA GŁÓWNE (SERWOWANE W STÓŁ NA PÓŁMISKACH)
- Policzki wołowe, purre z batata, kalafior romanesco, marchewki kolorowe, sos cherry
- Grillowana macka ośmiornicy, tortilla ziemniaczana, mus z koziego sera, dressing z rukoli, granat, palony por
- Polędwica z dorsza na risotto, groszek cukrowy, grillowany por
- Kotleciki z cieciorki,kalafior romanesco, marchewki kolorowe, topinambur, dziki brokuł w emulsji maślanej, purre z batata, oliwa szczypiorkowa, chips z jarmużu, sezam
DESERY
- Churros z czekoladą
- Crema catalana
- Sernik baskijski
Kieliszek wina białego lub czerwonego / os.
Woda gazowana / niegazowana bez limitu w cenie.
Do Ceny należy Doliczyć 8% VAT.
NAPOJE BEZALKOHOLOWE
- Woda gazowana, niegazowana, Pepsi, Tonic, soki, lemoniady, kawa i herbata
Do Ceny należy Doliczyć 23% VAT.
NAPOJE BEZALKOHOLOWE
- Woda gazowana, niegazowana, Pepsi, Tonic, soki, kawa i herbata, lemoniady, piwo bezalkoholowe
NAPOJE ALKOHOLOWE
- Hiszpańskie białe wino butelkowe
- Hiszpańskie czerwone wino butelkowe
- Prosecco
- Piwo Peroni
- Sangria biała/czerwona
Do Ceny należy Doliczyć 23% VAT.
NAPOJE BEZALKOHOLOWE
- Woda gazowana, niegazowana, Pepsi, Tonic, soki, kawa i herbata, lemoniady, piwo bezalkoholowe, Aperol Spritz 0%
NAPOJE ALKOHOLOWE
- Hiszpańskie białe wino butelkowe
- Hiszpańskie czerwone wino butelkowe
- Piwo Peroni
- Wino musujące Cava lub Prosecco
- Sangria biała/czerwona
- Gin Tanqueray London Dry
- Rum Capitan Morgan
- Wódka Ketel One
- Whisky Johnie Walker Black Label
- KOKTAILE: Aperol Spritz, Cuba Libre, Whisky sour, Wódka sour
Do Ceny należy Doliczyć 23% VAT.
NA ŻYCZENIE
- DJ / MUZYKA NA ŻYWO
- PERSONALIZOWAE DEKORACJE
- PINIATA
- TORT ARTYSTYCZNY PERSONALIZOWA
- RZUTNIK + EKRAN
- NAGŁOŚNIENIE + MIKROFON
- WARSZTATY ARTYSTYCZNE DEGUSTACJE
DO RACHUNKU DOLICZANY JEST SERWIS W WYSOKOŚCI 10%.
POTWIERDZENIEM REZERWACJI JEST WPŁATA ZALICZKI W WYSOKOŚCI 40%
REZERWACJE
- warunkiem rezerwacji grupowej jest wcześniejsze ustalenie menu na min. 3 dni przed planowaną datą
- w przypadku rezygnacji na 2 dni przed planowaną rezerwacją, zadatek zostanie wykorzystany
przy organizacji kolejnej rezerwacji; - w przypadku nie wpłynięcia zadatku w ustalonym terminie, rezerwację uważamy za nieważną;
- jeżeli w dniu wydarzenia liczba uczestników ulegnie zmianie na mniejszą, Organizator zostanie obciążony za uprzednio potwierdzoną liczbę uczestników;
- w przypadku zwiększenia liczby uczestników Organizator zostanie obciążony za każdą̨ dodatkową osobę, wynikającą z wybranej oferty, jeśli w lokalu będą dostępne wolne miejsca;
- ostateczna liczba Gości musi zostać potwierdzona najpóźniej 2 dni przed planowaną rezerwacją.
- w przypadku braku korekty drogą mailową, przyjmuje się̨ liczbę Gości podaną w ostatniej przesłanej propozycji;
- płatność kartą lub gotówką w dniu rezerwacji.
Pragniemy również zaznaczyć, iż jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie z Państwa strony, a także podkreślić, że do każdego Gościa podchodzimy indywidualnie. Dołożymy wszelkich starań aby nasza oferta sprostała Państwa oczekiwaniom. W razie pytań lub wątpliwości zapraszamy do kontaktu!
W OFERCIE PODANO CENY NETTO.
Eventy El Botellón Powiśle
TAPAS ZIMNE
- Tabla iberica 30g każdej porcji / os.: • Hiszpańskie wędliny (chorizo sarta, chorizo picante, Serrano) i sery iberyjskie (kozi i mieszany) • Bagietka z oliwą
- Aceitunas – selekcja oliwkek El Botellón
- Calamares fritos – krążki kalmarów w pikantnym Panko z sosem aioli limonkowym
- Patatas bravas – chrupiące ziemniaczki sosem aioli i sosem brava
- Croquetas – krokiety beszamelowe z chorizo
- Pimenton de Padrón – zielone hiszpańskie papryczki z solą morską
- Quesadilla – tortilla pszenna z kurczakiem, serem, warzywami i sosem romesco
- Nachos – chrupiace kawalki tortilli z sosem serowym oraz guacamole
PRZYSTAWKI
- Pinchos – mini kanapeczki na bazie hiszpańskich produktów:
• Jamón Serrano/ pomarańcz/oliwka Gordal/sałata rzymska/sos Botellón 1 szt / os.
• Chorizo/papryka grillowana/sos botellón 1 szt / os.
• Krewetka/cukinia/limonka/sezam/sos romesco 1 szt / os.
• Kozi ser/konfitura z czerwonej cebuli/sos aioli 1 szt / os.
- Calamares fritos – krążki kalmarów w pikantnym Panko z sosem aioli limonkowym
- Patatas bravas – chrupiące ziemniaczki sosem aioli i sosem brava
- Croquetas – krokiety beszamelowe z krewetką
- Pimenton de Padrón – zielone hiszpańskie papryczki z solą morską
- Quesadilla – tortilla pszenna kurczakiem, serem, warzywami i sosem romesco
- Aceitunas – selekcja oliwkek El Botellón
- Churrosy z czekoladą
TAPAS ZIMNE
- Tabla iberica 30g każdej porcji / os.:
• Hiszpańskie wędliny (chorizo sarta, chorizo picante, Serrano) i sery iberyjskie (kozi i mieszany)
• Bagietka z oliwą - Aceitunas – selekcja oliwkek El Botellón
- Calamares fritos – krążki kalmarów w pikantnym Panko z sosem aioli limonkowym
- Patatas bravas – chrupiące ziemniaczki sosem aioli i sosem brava
- Croquetas – krokiety beszamelowe z krewetką
- Pimenton de Padrón – zielone hiszpańskie papryczki z solą morską
- Quesadilla – tortilla pszenna kurczakiem, serem, warzywami i sosem romesco
- Empanadas – selekcja pierożków argentyńskich
- Paella de marisco – hiszpańskie tradycyjne danie na bazie ryżu, szafranu z krewetkami, małżami Cozze, kalmarami
- Paella de verduras – ryż wegetariański z sezonowymi warzywami na bulionie z szafranem
- Churrosy z czekoladą
TAPAS ZIMNE
- Tabla iberica 30g każdej porcji / os.:
• Hiszpańskie wędliny (chorizo sarta, chorizo picante, Serrano) i sery iberyjskie (kozi i mieszany)
• Bagietka z oliwą - Aceitunas – selekcja oliwkek El Botellón
- Calamares fritos – krążki kalmarów w pikantnym Panko z sosem aioli limonkowym
- Patatas bravas – chrupiące ziemniaczki sosem aioli i sosem brava
- Croquetas – krokiety beszamelowe z krewetką
- Pimenton de Padrón – zielone hiszpańskie papryczki z solą morską
- Quesadilla – tortilla pszenna kurczakiem, serem, warzywami i sosem romesco
- Policzki wołowe – purre z batata, kalafior romanesco, marchewki kolorowe, sos cherry
- Dorsz – na risotto szafranowym z mulami, groszek cukrowy, grillowany po
- Verduras a la plancha – kotleciki z cieciorki, kalafior romanesco, marchewki kolorowe, topinambur, dziki brokuł w emulsji maślanej, purre z batata, oliwa szczypiorkowa, chips z jarmużu,sezam
- Crema Katalana – kremowy kataloński deser z pomarańczą
TAPAS ZIMNE
- Tabla iberica 30g każdej porcji / os.:
• Hiszpańskie wędliny (chorizo sarta, chorizo picante, Serrano) i sery iberyjskie (kozi i mieszany)
• Bagietka z oliwą - Aceitunas – selekcja oliwkek El Botellón
- Calamares fritos – krążki kalmarów w pikantnym Panko z sosem aioli limonkowym
- Gambas Kataifi – krewetki w cieście Kataifi na guacamole z sosem mango-chili
- Croquetas – krokiety beszamelowe z krewetką
- Pimenton de Padrón – zielone hiszpańskie papryczki z solą morską
- Berenjenas Fritas – smażony bakłażan po andaluzyjsku podawany z miodem gryczanym
- Chorizo al sidra – kiełbaski chorizo w cydrze, bagietka
- Stek z polędwicy wołowej Limousine 200g – sos pieprzowy, pimientos de Padrón
- Grillowana macka ośmiornicy – tortilla ziemniaczana, mus z koziego sera, dressing z rukoli, granat, palony por
- Aksamitny sernik – z białą czekoladą i mascarpone na ciasteczkowym spodzie, sos mango
NAPOJE BEZALKOHOLOWE – DO 3 GODZIN
- Woda gazowana, niegazowana, Pepsi, Tonic, soki, kawa i herbata
NAPOJE BEZALKOHOLOWE – DO 3 GODZIN
- Woda gazowana, niegazowana, Pepsi, Tonic, soki, kawa i herbata
NAPOJE ALKOHOLOWE – DO 3 GODZIN
- Hiszpańskie białe wino butelkowe
- Hiszpańskie czerwone wino butelkowe
- Piwo Peroni
- Wino musujące Cava
- Sangria bianco/tinto
NAPOJE BEZALKOHOLOWE – DO 3 GODZIN
- Woda gazowana, niegazowana, Pepsi, Tonic, soki, kawa i herbata
NAPOJE ALKOHOLOWE – DO 3 GODZIN
- Hiszpańskie białe wino butelkowe
- Hiszpańskie czerwone wino butelkowe
- Piwo Peroni
- Wino musujące Cava
- Sangria bianco/tinto
- Gin Tanqueray London Dry
- Rum Capitan Morgan
- Wódka Ketel One
- Whisky Johnie Walker Black Label
- Sangria bianco / tinto
- Dj / muzyka na żywo (300 zł / h)
- Personalizowane dekoracje / Piniata od Balonovo.pl
- Tort artystyczny personalizowany
- Rzutnik + ekran
- Nagłośnienie + mikrofon
POTWIERDZENIEM REZERWACJI JEST WPŁATA ZALICZKI W WYSOKOŚCI 40%
REZERWACJE
- warunkiem rezerwacji grupowej jest wcześniejsze ustalenie menu na min. 3 dni przed planowaną datą
- ostatecznym potwierdzeniem rezerwacji grupowej jest wpłata zadatku w wysokości 40% zamówienia
- w przypadku rezygnacji na 2 dni przed planowaną rezerwacją, zadatek zostanie wykorzystany przy organizacji kolejnej rezerwacji
- w przypadku nie wpłynięcia zadatku w ustalonym terminie, rezerwację uważamy za nieważną;
- jeżeli w dniu wydarzenia liczba uczestników ulegnie zmianie na mniejsza, Organizator zostanie obciążony za uprzednio potwierdzoną liczbę uczestników;
- w przypadku zwiększenia liczby uczestników Organizator zostanie obciążony za każdą dodatkową osobę, wynikająca z wybranej oferty, jeśli w lokalu będą dostępne wolne miejsca;
- ostateczna liczba Gości musi zostać potwierdzona najpóźniej 2 dni przed planowaną rezerwacją. W przypadku braku korekty drogą mailową, przyjmuje się liczbę Gości podaną w ostatniej przesłanej propozycji;
- płatność kartą lub gotówką w dniu rezerwacji.
W OFERCIE PODANO CENY BRUTTO.
Lokal na Wilanowie przeszedł metamorfozę! To jedna z najbardziej nowoczesnych przestrzeni w stolicy.
Zadaj nam pytanie / zarezerwuj event
Masz pytanie dotyczące naszego menu, chcesz zarezerwować wyjątkowe wydarzenie w jednej z naszych restauracji lub zamówić catering z dostawą na swoją imprezę? Jesteśmy tu, aby Ci pomóc. Wypełnij formularz kontaktowy, a nasz zespół skontaktuje się z Tobą tak szybko, jak to możliwe, aby omówić Twoje potrzeby i upewnić się, że pobyt w El Botellón zapamiętacie na długo..